Topul Județean al Firmelor a aniversat în acest an a 30-a ediție, astfel am celebrat 30 de ani de parteneriat, de promovare și de sprijin pentru mediul de afaceri.

Clasamentul Topul Firmelor a fost realizat conform metodologiei unitare aprobate la nivelul Sistemului Camerelor de Comerț și Industrie din România, care are la bază date furnizate de către agenții economici, fiind incluse firmele care sunt clasate pe primele trei locuri, în funcție de categorie și obiectul de activitate.

Conform criteriilor de încadrare în Topul Firmelor, 1060 de firme din județul nostru s-au clasat în acest an  pe locurile 1-3, astfel: Microintreprinderi – 706 firme, Intreprinderi mici – 258 firme, Intreprinderi mijlocii – 85 firme, Intreprinderi mari – 9 firme, Intreprinderi foarte mari  – 2 firme.

Tototdată, un număr de 150 de firme din județul Bistrița-Năsăud se clasează în Topul Național al firmelor 2023, cu o cifră de afaceri de peste 1.31 miliarde euro total.

În ceea ce privește industria județului, în anul 2022 s-a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 16,2% față de anul precedent.

Gala festivă a evenimentului a avut loc în data de 26 Octombrie 2023, la Restaurant Metropolis din Bistrița  și a fost dedicată mediului de afaceri bistrițean, atât celor consecventi cât și noilor veniți în top, cărora le-am urat bun venit și le-am transmis felicitări pentru rezultatele bune pe care le-au obținut, reflectate în indicatorii economici care i-au situat pe locuri fruntașe în domeniul lor de activitate

Mulțumim pentru susținere și implicare partenerilor și sponsorilor care ne-au fost alături în realizarea “Topul Firmelor 2023”, si de asemenea multumim tuturor pentru participare.

Pentru  informatii suplimentare va rugam sa contactati Compartimentul Relatii de Afaceri al C.C.I. Bistrita-Nasaud, e-mail: relatii@cciabn.ro, tel./fax:  0263-230640; Persoana de contact: Mihaela Cotoi –  Tel: 0733900194

Catalogul Firmelor de Top 2023 este menit, prin bogatia informatiei, sa se constituie intr-un real instrument de marketing. Sunt incluse companiile clasate pe locurile 1 – 3, functie de categorie si obiect de activitate.

Catalogul este bilingv, realizat in format print.

Metodologia de realizare a clasamentului Topul Firmelor este unitara la nivel national si are la baza date furnizate de catre operatorii economici. Pentru anul 2022, in constructia clasamentului, s-au luat in considerare firmele care se incadrează din punct de vedere al criteriilor de valoare pe locurile 1-3 considerandu-le ca fiind „firme de top”, intr-un efort sustinut de incurajare a unor practici de afaceri deosebite, dezvoltate de companii extraordinare care pot deveni exemple de bune practici pentru firmele care se vor naste si creste in anii urmatori.

Criteriile utilizate la realizarea clasamentului sunt: cifra de afaceri, profitul, rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat, ele fiind calculate automat in baza datelor de bilant. Ca in fiecare an clasamentul se realizeaza pe sase domenii mari de activitate: Industrie; Cercetare – Dezvoltare si High Tech; Agricultura, Silvicultura si Pescuit; Constructii; Servicii; Comert si Turism. Rezultatele clasamentului sunt publicate în „Catalogul Firmelor de Top 2023, care, prin bogatia informatiei, se constituie intr-un real instrument de marketing comunitar.