Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud a fost gazda întâlnirii organizate între Organismul Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman Regiunea Nord-Vest reprezentat de către dl. Liviu Cornel Miclăuș, Director Executiv și persoanele interesate să acceseze fonduri europene în perioada următoare.
  Întâlnirea a avut loc astăzi, 23.05.2023 la sediul Camerei de Comerț și Industrie BN.
⚜️Guvernul României a adoptat Ordonanța de urgență 23/2023 privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021-2027, act normativ care prevede măsuri de simplificare și debirocratizare a accesării celor 46 miliarde de euro de care va beneficia România prin Politica de Coeziune 2021-2027.
⚜️Prin adoptare actului normativ sunt instituite măsuri pentru integrarea lecțiilor învățate în perioada anterioară de programare 2014-2020, precum măsuri noi în vederea simplificării, reducerii sarcinii administative dar și consolidarea capacității autorităților de management de implementare și gestiune a programelor în perioada 2021-2027 în vederea unei absorții ridicate a fondurilor europene alocate României. Astfel, se va asigura accesul facil, transparent, nediscriminatoriu, competitiv și simplificat la fondurile europene.
⚜️ Mai multe detalii, puteți afla pe linkul www.runv.ro