Proiectul „ Start-Up Plus in Nord Vest”, implementat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud in parteneriat cu Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare si Incluziune Sociala (Lider proiect), Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Camera de Comert  Industrie si Agricultura Satu-Mare, Camera de Comert si Industrie Bihor si Fundatia Open Fields, cu sprijin financiar prin Fondul Social European, Programul Operational Capital Uman 2014-2020, obiectiv specific 3.7: „Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana – România Start Up Plus”, cod SMIS  POCU/82/3/7/103946 se apropie de final.   

     In cadrul proiectului, început in martie 2018, au beneficiat de sprijin in dezvoltare antreprenoriala 550 persoane cu domiciliul in Regiunea Nord – Vest, (someri, persoane inactive, angajati, inclusiv persoane care desfasoara o activitate independenta), au fost finantate 63 IMM-uri noi, cu un sprijin nerambursabil de maxim 178.000 lei per afacere si au fost create 126 locuri de munca noi. Valoarea totala a acestui proiect este de 18.635.695,37 lei.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud si-a propus in cadrul acestui proiect sa contribuie la imbunatatirea competentelor antreprenoriale ale unor persoane fizice care doresc sa infiinteze o afacere  nonagricola in zona urbana a Regiunii Nord-Vest si, in calitate de administrator de grant, a finantat cu un sprijin nerambursabil de maxim 178.000 lei, 10 intreprinderi nou infiintate in judetul Bistrita-Nasaud, care au dus la crearea a 24 locuri de munca.  Afacerile finantate activeaza in domenii precum: realizarea softului la comanda, activitati de medicina veterinara, publicitate, educatie, medicina stomatologica, inginerie si consultanta tehnica legata de aceasta, coafura si activitati de infrumusetare, activitati ale agentiilor de turism, productie video si fabricarea de imbracaminte si accesorii.

Pentru informatii suplimentare privind afacerile finantate  vizitati : http://cciabn.ro/startupplus/afaceri-finantate/ sau https://startup.prois-nv.ro/antreprenor/prezentarea-afacerilor .

Contact: Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud,  Mic Marin – Coordonator proiect partener CCIBN, email:  startup103946@gmail.com, tel./fax: 0263-230640.

Comunicat de presa