[vc_row][vc_column][vc_column_text]Un nou imbold înspre o schimbare a legislației a fost dat către autoritățile statului român de către agenții economici din domeniul construcțiilor din județul Bistrița-Năsăud care s-au întâlnit cu dl. Primar Ioan Turc, dl. Președinte al CCIBN Vasile Bar, dl. Subprefect Ioan Zăgrean, dl. Gratian- Alexandru Morariu- Comisar Sef Garda de mediu,  dl. Valerian Salagean- Agenția națională de resurse minerale,  dl. Ioan Sever Roman- Director Agenția pentru protecția mediului BN, dl. Teodor Hasmasan- Director Agenția națională Apele Române S.G.A. Bistrița și dl. Cristian Găzdac- Agenția națională pentru arii naturale protejate.

Cu fiecare întâlnire pe care CCIBN o organizează în sprijinul agenților economici, există o dorință și totodată o speranță ca vocile unite ale mediului de afaceri și problemele întâmpinate de aceștia să găsească o rezolvare. Constructorii își doresc o procedură simplificată și un pachet de măsuri benefice pentru o inițiativă legislativă mai accesibilă de  a obține avizele și autorizațiile necesare efectuării lucrărilor în construcții și în carierele de piatră.

Tergiversarea documentelor, termenele prea lungi pentru avize, pentru verificarea dosarelor,   emiterea autorizațiilor și a actelor de reglementare în aceste domenii, taxele exagerate pe care trebuie să le plătească, practic taxă la taxă pentru a primi permisiunea de începere a unei lucrări, generează pierderi fantastice constructorilor an de an.

Reprezentanții mediului de afaceri din construcții doresc să fie găsită o soluție care să genereze  modificări ale legislației în acest domeniu, reducerea termenelor, a taxelor  și o procedură mai simplificată a documentelor care să permită începerea și derularea lucrărilor în condiții normale.

Se va întocmi o listă cu problemele întâmpinate , iar cu sprijinul Instituției Prefectului BN, va fi trimisă către Ministerul Mediului și reprezentanții Guvernului României în speranța unei soluții viabile.

 

Contact: Luciana Nistor – Responsabil relația cu presa, Bistriţa, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039,0733-900207 e-mail: luciana.nistor@cciabn.ro,office@cciabn.ro

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]