La data de 27 februarie 2019, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud a organizat un nou atelier de lucru pilot în cadrul proiectului „MOVECO – Mobilizarea invățării instituționale pentru o mai bună exploatare a Cercetării și Inovării pentru economia circulară”, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea. Evenimentul a adus împreună reprezentanți ai mediului de afaceri, autorităților publice și sectorului neguvernamental, pentru a-și îmbunătății competențele profesionale în domeniul Economiei Circulare.

 

Proiectul „Mobilizarea învățării instituționale pentru o mai bună exploatare a cercetării și inovării pentru economia circulară”, derulat în perioada 08.12.2016 – 31.08.2019, își propune încurajarea trecerii de la economia tradițională, liniară, la economia circulară, în vederea minimizării deșeurilor și menținerii produselor și resurselor în economie cât mai mult timp posibil. Proiectul include 16 parteneri din țările riverane Dunării.

Promovând creșterea economică, durabilitatea mediului şi implicarea socială, proiectul a realizat până în prezent instrumente financiare, tehnice şi de informare pentru intreprinderile mici și mijlocii, o  platformă digitală pentru a sprijini cooperarea dintre afaceri şi cercetare, precum şi o expoziție mobilă de bune practici privind economia circulară în Regiunea Dunării.

În cadrul programului pilot de pregătire profesională în domeniul economiei circulare, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud a organizat, la 27 februarie 2019, un atelier de lucru non-formal găzduit la Hotel „Coroana de Aur” Bistrița, care a oferit participanților posibilitatea de a-și îmbogăți cunoștințele în economia circulară prin abordarea modulului „Școli de gândire”. Au fost prezentate principalele școli de gândire care în decursul timpului au rafinat și dezvoltat conceptul de economie circulară.

Proiectul va continua în perioada următoare cu realizarea unei strategii transnaționale pentru tranziția la economia circulară și cu trei documente strategice realizate pentru țările puternic inovatoare, moderat inovatoare și slab inovatoare din regiunea Dunării.

Informații suplimentare privind acest proiect pot fi obținute vizitând pagina web: http://cciabn.ro/moveco/ sau platforma  https://jpo.imp.bg.ac.rs/moveco/