Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) informează mediul de afaceri cu privire la lansarea ediției speciale a Raportului Competitivității Globale 2020, un clasament anual realizat de World Economic Forum.

Ediția specială din 2020 a Raportului Competitivității Globale este lansată într-un moment istoric foarte dificil și incert la nivel mondial. Pandemia COVID-19 nu numai că a dus la o criză globală de sănătate și o recesiune economică profundă, mai profundă decât recesiunea în timpul crizei financiare 2008–2009, dar a creat, de asemenea, un climat de incertitudine asupra perspectivelor viitoare.

Anul acesta, Raportul Competitivității Global nu oferă clasamente pe țări, precum în anii precedenți, fapt care se datorează lipsei datelor din diverse organizații internaționale, precum și nevoii de a găsi o nouă perspectivă privind redresarea economică după șocul COVID-19. Ediția 2020 urmărește contextul unic și prioritățile emergente de la pandemie, fără a omite nevoile care se prefiguraseră deja înainte de criză. Raportul stabilește bazele unei noi direcții de sprijinire a factorilor de decizie politică și a altor lideri pentru a defini cum să „reconstruim mai bine ”.

Raportul integral poate fi consultat accesând acest link:

https://ccir.ro/wp-content/uploads/2014/11/WEF_TheGlobalCompetitivenessReport2020.pdf