EximBank va asigura exporturile IMM-urilor românești pe piețe din UE și OECD până în decembrie 2021, după ce Comisia Europeană a autorizat prelungirea schemei de asigurare a riscurilor temporar non-piaţă.

Acest tip de asigurare, destinat IMM-urilor cu o cifră anuală de afaceri la export mai mică de 2 mil. euro și exportatorilor (IMM şi companii mari) care realizează livrări către un singur debitor cu o perioadă de expunere la risc (perioada de fabricaţie plus perioada de credit comercial) mai mare de 181 de zile, acoperă 85% din pierderile înregistrate ca urmare a producerii unor riscuri comerciale și politice.

”Pentru că asigurătorii privaţi de creanţe nu acoperă integral nevoile de asigurare ale IMM-urilor exportatoare, în special a celor de talie foarte mică, EximBank a întreprins demersurile pentru a prelungi valabilitatea acestei scheme de ajutor de stat pentru a oferi întreprinzătorilor locali încă un instrument care să le asigure un grad ridicat de confort în derularea contractelor externe. Am flexibilizat și condițiile de asigurare și putem asigura riscurile comerciale și politice atât împreună, cât și separat, ceea ce sperăm că ne va permite să susținem cât mai multe companii locale, mai ales că schema are un buget total de aproape 8 mil. euro”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al băncii.

Citeste mai mult