Dante - Directii si retele active pentru cetatenia europeana in educatie si formare profesionala vocationala

Proiectul DANTE promoveaza cetatenia activa si participativa fundamentata pe dezvoltarea de competente digitale, sociale si civice prin schimbul de bune practici bazate pe accesul la resurse educationale si retele sociale. Schimbarile tehnologice si oportunitatile de dezvoltare fara precedent din educatie si instruire au un efect de levier si conduc la reducerea barierelor sociale, astfel, profesori, formatori si alte grupuri tinta ale proiectului vor descoperi, prin intermediul proiectului DANTE, cum pot crea si folosi resurse educationale existente prin imbunatatirea abilitatilor in tehnologia informatiei si comunicatiei.

Proiectul va aborda educatia si formarea pe probleme de cetatenie nu numai ca pedagogie clasica dar si prin utilizarea puterii retelelor sociale ca un mediu de invatare valoros.

 

Obiectiv general: Proiectul contribuie la sustinerea si dezvoltarea unui continut inovator bazat pe tehnologia informatiei si comunicatiilor, servicii, pedagogii si practici de invatare pe tot parcursul vietii, la nivelul Uniunii Europene, prin implicarea activa a celor 7 tari partenere ale consortiului.

 

Obiective specifice:

  • Facilitarea dezvoltarii de practici inovatoare in domeniul educatiei si formarii profesionale prin noi metode de predare si invatare, caracterizate prin personalizare, angajament, utilizarea retelelor sociale, colaborare, practici in care cursantul sau profesorul va fi un creator al unui continut de invatare.
  • Reunirea grupului tinta in jurul unei teme europene, prin intalniri, activitati de proiect si prin mediul virtual bazat pe web 2.0.
  • Promovarea in randul cetatenilor a noilor modalitati de folosire a formarii si invatarii de la distanta ca si concepte care vor fi integrate in mediul de invatare si in modalitatile de dezvoltare proprii.

 


Parteneri

1. Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud – coordonator – www.cciabn.ro
2. Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Slovenia - www.pina.si
3. Lawton School S.L., Spania - www.lawtonschool.com
4. IONET, Grecia
5. Universitatea Politehnica Bucuresti, Centrul CAMIS - www.upb.ro
6. Alytaus Kolegija University of Applied Sciences, Lituania - www.akolegija.lt
7. Faculty of Economics, VSB - Technical University, Ostrava – Cehia - www.vsb.cz
8. Coop. Soc. Cittŕ Viva – Italia - www.impegnocivile.it

 

 

Contact

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud

Adresa : Str. Petre Ispirescu nr. 15A, Bistrita
Cod Postal: 420081

E-mail :    office@cciabn.ro

Telefon:    0263-230.640
                   0263-230.400

Fax :          0263-210.038